Apple schopt IBM eruit …

Reacties uitgeschakeld voor Apple schopt IBM eruit …
juni 7th, 2005 Permalink

Dat is even schrikken. Apple gooit IBM eruit en schakelt over op chips van Intel. Dat is die meuk die ook in die Windows dozen zit en daar moet ik wel even aan wennen. Imgp0186_1

Er worden veel redenen genoemd waarom Apple deze overstap maakt. Intel maakt processoren die minder warm worden en sneller zijn. Het zouden betere chips voor notebooks zijn, goedkoper te produceren, flexibeler en noem maar op.

Maar de werkelijke reden van de overstap zit in de mediahoek. Apple wil die business overnemen en is met 400 miljoen verkochte iTunes al goed op weg. De volgende stap is natuurlijk de movie industrie, maar voordat Hollywood haar filmrechten overdraagt wil het keiharde garanties dat haar kroonjuwelen veilig zijn.

Daarvoor gebruikt Apple nu haar Fairplay DRM, maar dat is slechts software en dus mogelijkerwijs te kraken.
Intel heeft daar een antwoord op. Lost voor Apple een groot probleem op, maar het in Hollywoord nog geloofwaardiger en met een trouw publiek dat bijna een half miljard songs heeft gekocht, heeft Apple bewezen een doelgroep te kunnen bereiken die wil betalen. Kassa dus voor Hollywood … en macht voor Apple.

Als Applefan kan ik nog niet warm worden van dat hele Intel idee. Bah!

Comments are closed.