Microsoft geeft achterstand toe

Reacties uitgeschakeld voor Microsoft geeft achterstand toe
juni 28th, 2005 Permalink

Microsoft’s CEO Steve Ballmer, de man van de grote mond en de oneindige bluf, lijkt op zijn knieën. Vandaag werd hij door 500 prominenten in de hoek gezet en kon hij niet anders dan toegeven dat  de Microsoft speerpunten stil staan. Een opsomming:

.NET
De strategie rond het veel geprezen MS ontwikkelplatform .NET blijkt al ruim 12 maanden in de ijskast te staan. Microsoft weet niet goed welke kant ze ermee op moeten. Ballmer wist te melden dat er nieuwe impulsen aan zaten te komen, maar bleef inzake details erg op de vlakte.

SQL Server
De MS database wordt aan alle kanten voorbij gefietst door legio Open Sauce producten. Dat heeft MS nooit een probleem gevonden, maar nu ze ook op alle fronten verslagen worden door Oracle schakelen ze naar alarmfase rood. Ballmer beloofde meer ontwikkelingen en suggereerde dat er een nieuwe versie van het product over ‘slechts’ 18 maanden zou uitkomen. Tot die tijd dus werken met een product dat achterloopt.

Google
Vijand nummer 1 is Google. Dat gaf Ballmer ook toe. Hij beloofde ook dat MS binnen zes maanden langzij zou zijn, met een betere producten. Verder wist hij te melden dat die hele strijd zinloos was, omdat het er over 10 jaar sowieso anders uit zou zien … heldere opmerking wel.

Het zit Microsoft niet mee, want eerder werd Longhorn, de veel gehypte opvolger van XP, qua releasedatum al opgeschoven naar 2002 2003 2004 2005 1e helft 2006 zomer 2006 Kerst 2006 Voorjaar 2007. En om die datum te halen worden alle bijzondere spiegeltjes en kraaltjes uit het OS gehaald. Zaken die wel te vinden zijn in het onlangs gelanceerde Tiger OS van Apple. En met een beetje pech voor Ballmer, lanceert Apple over 18 maanden10.5 Leopard nog voor Longhorn en dan heeft MS plots een serieus probleem op de desktop…..

Het buitengewoon boeiende verslag van de rode kaken sessie van Ballmer staat hier.

Comments are closed.