EXPO 2005

Reacties uitgeschakeld voor EXPO 2005
juni 30th, 2005 Permalink

Photo_063005_011Een gele streep lijkt het putdeksel voor mijn deur te ontsieren … enig nader onderzoek leert, dat het gaat om een aankondiging van de EXPO 2005, de eindexamen presentatie van de Zwolse Hogeschool voor de Kunsten, afdeling richting  specialisatie Interieur Architectuur. Van 29 juni tot 7 juli in de Broerenkerk van Zwolle (binnenstad, Achter de Broeren 1) dus de mooiste ruimtelijke ontwerpen. De gele streep brengt je tot voor de voordeur van de expositie.

De ervaring leert dat dergelijke expo’s altijd de moeite waard zijn, dus wij in volle draf, de stromende regen trotserend, richting Broerenkerk. Wij vielen daar tijden een presentatie naar binnen en maakten een falende Windows XP computer mee. What’s new?

Gelukkig konden we ons vergapen aan mooie meubeltjes en snuisterijen, handige en trendy opbergsystemen en nieuwe inzichten mbt. ruimtelijke ordening. Maar was het de moeite waard?

Goeie vraag en op basis van Nederlandse normen en waarden zou het een duidelijk ‘nee’ moeten zijn. Immers, van de 21 afstudeerprojecten vond ik er 20 niet specifiek bijzonder. Let op: niet specifiek bijzonder, maar er zaten wel degelijk hele mooi dingen bij. Ik zag een mooi ‘vilten zitmeubel’ (in de volksmond: Poef DeLuxe) en prachtige snuisterijen (lampen, vazen, etc) van groenten. Of wat te denken van een geweldige buizenbank. Welzeker de moeite waard.

Photo_063005_009Wat me emotioneel echt raakte was het ‘Theaterwerk’ van Lydia Louw. De vorm, het concept, het idee. Wow. Ineens was daar mijn wens weer terug van dat kleine theatertje. Ooit gaat ie er komen … en dan ga ik Lydia bellen voor de tekeningen.

Comments are closed.