If you can’t beat ‘m, join ‘m.

Reacties uitgeschakeld voor If you can’t beat ‘m, join ‘m.
juli 1st, 2005 Permalink

Het moet de gedachte van Microsoft zijn achter de komende overname van Gator Claria. Inderdaad, de Gator die ervoor zorgt dat je binnen Windows helemaal gek wordt van die popups met reclame. Adware noemen we dat.  Ze maken handige toolbars en kleine programmaatjes om wachtwoorden te beheren en terwijl je die heerlijke tools gebruikt, stoppen ze de gaten in Windows helemaal vol met reclame … als gebruiker word je er strontziek van. Je PeeCee wordt trager en uiteindelijk ga je hem herformatteren en vervangen. Als je handig met computers bent kun je de boel er overigens ook gewoon afhalen.

3 jaar geleden, 2 jaar geleden, vorig jaar nog dit voorjaar beloofde een Microsoft topman er alles aan te zullen doen op Adware, Spyware, virussen en weet ik wat voor een zooi nog meer, tot een kwaal uit het verleden te maken. Vier maanden later zijn ze dus van gedachten veranderd en hebben ze besloten de vijand op te kopen om Adware een integraal onderdeel van Longhorn te maken. Dat is de opvolger van Windows XP en die komt in 2002, 2003, 2004, 2005, voorjaar 2006, kerst 2006, voorjaar 2007 uit.

Als er ooit een moment is om groener gras te zoeken, dan is het vandaag: hier, of hier.

 

Comments are closed.