Een prachtig OS dat niet gebruikt wordt

Reacties uitgeschakeld voor Een prachtig OS dat niet gebruikt wordt
juli 2nd, 2005 Permalink

8166385638551485Ooit kocht Palm BeOS en was de verwachting bij de gebruikers groot. Het multitasking, multithreading OS zou snel zijn weg vinden naar de PDA’s en Smartphones die we toch allen in onze zak hebben.

Even later splitste Palm de hardware en de software tak in PalmOne (hardware) en Palmsource (software). Laatstgenoemde bedrijf kondigde snel daarna het op BeOS gebaseerde OS Cobalt aan, aka Palm OS6.

En toen werd het stil. Screenshots zijn er wel, maar apparaten niet. Grootste afnemer PalmOne zit met zijn mega succesvolle TREO 650 nog op 5.4 en heeft reeds aangekondigd voorlopig niet naar 6 over te schakelen.

Palmsource verklaarde daarna zelf Cobalt dood, door aan te geven de toekomst in de Linux hoek te zoeken. Ze kochten daarvoor een Chinese Linux PDA club.

Palmsource kondigt inmiddels aan niet eerder dan voorjaar 2006 met het Linux OS op de markt te zijn en tot die tijd NIETS meer aan anderee besturingssystemen te doen. Partners moeten zich tot die tijd maar behelpen met een verouderd OS (5.4) of 6.0, hetgeen naar verluid niet af is. Natuurlijk kunnen ze ook iets gebruiken van de concurrent. Of anders toch richting dat onveilige product.

Ik wil niet als een azijnpisser overkomen, maar ‘voorjaar’ 2006 is niet iets dat mij lekker in de oren klinkt. Het kon nog wel eens het einde van Palmsource worden.

Comments are closed.