Voicemail …

Reacties uitgeschakeld voor Voicemail …
juli 17th, 2005 Permalink

Als Libertel gebruiker van het eerste uur, was ik altijd gewend aan een sobere voicemaildienst die 100% zijn werk deed. Het was niet veel dat ik had, maar het was genoeg en het werkte. Toen Vodafone de hut overnam, bleef dat gelukkig zo. Tot een maand of vier geleden, toen ze een nieuwe zeer fancy voicemailtoepassing introduceerden. Zo op papier zien de nieuwe mogelijkheden er aardig uit, maar er zit één bug in.

En die zit op een lullig moment. De nieuwe voicemail krijgt "het aantal nieuwe berichten" niet goed gecombineerd met de normale aankondiging dat je de voicemail te pakken hebt gekregen:
– "Er zi&^$##ieuwe berichten voor u." … eh, hoeveel?
– "Er zijn 5 @%$#e berichten voor u." … oude of nieuwe?
En dergelijke. Allemaal niet zo practisch.

Analyserend vanaf de heup, met als bagage twee CTI configuraties en wat VOIP testwerk, lijkt het erop dat de samples elkaar overlappen. Zeer waarschijnlijk komt de administratieve lengte van één van de samples (in cijfertjes in de playlist) niet overeen met de werkelijke lengte van de sample. Gevolg is dat de software, die de beide samples tot één zin moet maken, de mist in gaat en maar moet zien hoe hij het "aantal" berichten in de beschikbare tijd stopt. Oprekken zit er niet in, dus worden ze gewoon over elkaar heen gelegd, met als gevolg dat het aan begin en het eind van het "aantal" niet goed gaat. Als je geluk hebt valt het "aantal" net in de leegte van de onderliggende sample en weet je in ieder geval hoeveel voicemails je te verwerken hebt. Niets is namelijk erger dan naar je voicemail te moeten luisteren zonder ook maar een idee te hebben wat de laatste is.

Comments are closed.