Gratis zak lollies!

Reacties uitgeschakeld voor Gratis zak lollies!
juli 31st, 2005 Permalink

In totaal verkocht hij 135 miljoen platen cd’s albums. Een astronomische hoeveelheid waar maar weinig artiesten bij in de buurt komen. Toch is het aantal niet zaligmakend, want driekwart hiervan is in directe zin of indirecte zin (via Greatest Hits compilaties) afhankelijk van één album: Thriller. Daarna was het eigenlijk over met het succes.

De artiest die zichzelf ooit de King of Pop noemde, moet zich schamen voor zijn trackrecord. Zijn vier solo albums na Thriller waren op zijn best middelmatig en zijn laatste drie albums waren ‘verzamelde werken’. Het enige album dat enigszins een belofte waarmaakte was zijn laatste solo album "Invincible", aangezien het totaal onzichtbaar was in de verkoopcijfers en charts.

Om toch iets te doen aan zijn 275 miljoen dollar schuld, heeft de King of Pop zwarte artiest kinderlokker gebleekte zanger hybride performer het wederom aangedurfd om zijn trouwe fans te voorzien van een ‘Greatest hits’. Dit keer is het "The Essential Michael Jackson" … wow, moet een goed gevoel zijn om exact dezelfde versie van Triller op 8 verschillende albums in je kast te hebben staan: Thriller, 2004 remaster of Thriller, 2001 version of Thriller including 2 bonus tracks, Anthology: the best of Michael Jackson, The Ultimate Collection, HIStory, Number Ones en dus de allernieuwste The Essential Michael Jackson.

De verkoopcijfers van deze allernieuwste Greatest Hits geven aan dat de markt verzadigd is. Slechts 8000 trouwe fans kochten de CD in de eerste week. Het wachten is nu op de leuke aanbiedingen: The Essential Michael Jackson, 10 hits en 27 andere songs, met Jackson’s must read ‘leeslijst‘ en gratis zak lollies.

Comments are closed.