Katholieke kerk veegt straatje schoon

Reacties uitgeschakeld voor Katholieke kerk veegt straatje schoon
augustus 1st, 2005 Permalink

Het Vaticaan heeft een Duitsche wetenschapper toegang verleend tot haar archieven, zodat het reilen en zeilen van de kerk tijdens de oorlog in een beter daglicht gesteld kan worden. Tot op heden wordt de kerk vooral verweten zich – op zijn best – neutraal jegens Hitler en zijn vrienden te hebben opgesteld. De specifieke Duitse wetenschapper concludeert nu dat het allemaal kul is. Het Vaticaan was stevig gekeerd tegen de visie en de handelingen van de nazi’s. We lezen het hier.

De vraag is natuurlijk hoe betrouwbaar en objectief dit onderzoek precies is geweest? Zeker ook gezien het feit dat de nieuwe Paus Ratzinger Benedict XVI een redelijk actief oorlogsverleden heeft. Maar gelukkig lezen we in de London Times de visie van de Roomse voorman van Duitsche afkomst zelf. In het kort: hij had wel een wapen, maar het was niet geladen en dat gedurende een periode van 2 jaar.

"Ratzinger’s past includes
brief membership of the Hitler Youth movement and wartime service with
a German army anti- aircraft unit. (…) Ratzinger was enrolled in an
anti-aircraft unit that protected a BMW factory making aircraft
engines. The workforce included slaves from Dachau concentration camp.
Ratzinger has insisted he never took part in combat or fired a shot —
adding that his gun was not even loaded — because of a badly infected
finger. He was sent to Hungary, where he set up tank traps and saw Jews
being herded to death camps."

Ach ja, sinds Clinton en zijn avontuurtjes zijn we het één en ander qua definties gewend. In het kort:
– Did smoke marihuana, but didn’t inhale .. so that basically doesn’t count.
– Blowjobs … you don’t call that sex, do you?

Gelukkig weten we één ding zeker over die nieuwe paus: hij heeft niet met prinz Bernhard of Prinz Claus gevochten. Eerstgenoemde diende slechts in de jaren ’30 bij de SS, terwijl Claus in Noord Italië op avontuur is geweest als onderdeel van de 4e SS divisie Totenkopf. En nee, dienen bij de SS was niet verplicht … dat was een keuze.

Comments are closed.