Batman in dienst bij Novell …

Reacties uitgeschakeld voor Batman in dienst bij Novell …
augustus 3rd, 2005 Permalink

Novell blijft de gemoederen stevig bezig houden. Was het gisteren nog de actie richting SCO die mijn aandacht trok. Vandaag moeten we concluderen dat Novell een probleem heeft op zijn parkeerplaats en daarom de verkoop richting de eindgebruiker neerlegt bij de partner dealer reseller VAR netwerkpooier. Zo’n 120-150 Direct Sales mensen in Europa mogen namelijk op korte termijn hun lease auto inleveren … ook beter voor het milieu.

Heftig is ook het nieuws dat Novell zijn Linux troetelkind SuSe volledig OPEN ter beschikking gaat stellen aan de gemeenschap in de hoop zo meer medewerking van de community te krijgen om er een ware killer distro van te maken. Dat betekent dus dat we drie smaakjes van de populaire distri gaan krijgen:
– De gratis, open en ‘do het zelf’ OpenSuse Distri voor de ervaren Linux gebruiker.
– De "PRO" versie, inclusief support. Handig voor de gebruiker die toch vooral aan het werk wil. Inclusief out-of-the-box WiFi support voor Broadcom chipsets  (Emiel?!). :)
– De Enterprise versie, met eindeloos ‘the sky is the limit’ support op maat, tegen een passend tarief.

De stap moet ervoor zorgen dat Novell Linux het beter gaat doen in de strijd tegen het kwaad. Dat daarbij geen berg te hoog is, blijkt wel uit het feit dat de teamleider van OpenSuSe een heuse CV heeft wanneer we het hebben over het oprollen van ‘bad guys’. Getuige ook de domeinregistratie van Opensuse.org:
Registrant Name:Bruce Wayne
Registrant Organization:Novell, Inc.
Registrant Street1:1800 South Novell Place
Registrant City:Provo
Registrant State/Province:UT
Registrant Email:[email protected]

Comments are closed.