Bedrieger of Integer?

Reacties uitgeschakeld voor Bedrieger of Integer?
augustus 27th, 2005 Permalink

Terwijl Europa schande spreekt over de schandelijke belangenverstrengelingen van onze Minister Veerman, toont Balkenende wederom aan over een niet onaanzienlijke partij boter op zijn hoofd te beschikken. Na de minsterraad van gisteren roemde hij Veerman om zijn integriteit en loyaliteit (oa. Trouw). Het zegt meer over Balkie dan over onze landbouwminister.

Wat is nu precies het geval? Toen Veerman minister werd, moest hij zijn belangen in bedrijven in Nederland en Frankrijk onder brengen in onafhankelijk opererende organen. Veerman bedacht hiervoor een Franse BV en een Nederlandse stichting. So far, so good. Maar nu blijkt dat Veerman zelf bestuurder is van die Franse BV en als zodanig ook opereert. Ja, hij strijkt zelfs landbouwsubsisidies (Euro 190.000,-) op. Kassa, zoals dat heet. Ik neem aan dat Balkie & Co er inmiddels wel uit zijn, waarom hun geloofwaardigheid ver te zoeken is.

1 ding is inmiddels zeker: van Veerman zijn we voorlopig nog niet af.

Comments are closed.