Complimenten voor het ND!

Reacties uitgeschakeld voor Complimenten voor het ND!
augustus 27th, 2005 Permalink

Een aantal lezers van het zwaar gereformeerde Nederlandse dagblad vindt het ongepast dat die krant zoveel aandacht besteed aan hun gevallen broeder R. Folkers die zich negen jaar lang vergreep aan zijn dochtertje, startende direct nadat ze geboren was.

Een groot aantal ingezonden bijdragen vindt dat de krant de nieuwsvoorziening op dit punt moet indammen. Volgens die brieven gaat het om een broeder die bovendien berouw getoond heeft. Zand erover dus. Dat is precies het imago dat de zwaar gereformeerde gemeenschap in Nederland heeft.

Maar het ND wil daar niet van weten, waarvoor mijn complimenten. In het hoofdredeactioneel commentaar slaat Peter Bergwerff de spijker op zijn kop: "Kwaad is kwaad en ‘christelijk’ kwaad is in zekere zin nog kwader."

HULDE!

Comments are closed.