What’s in a name

Reacties uitgeschakeld voor What’s in a name
augustus 28th, 2005 Permalink

Je kent ze wel, van die marketeers die even net iets te snel een leuke naam willen bedenken. Bij voorkeur iets Engelstalig, want dat klinkt wel stoer. Fles drank erbij, beetje geinen en *PLOP* daar is ie dan. Logoootje erbij, siteje erbij en klaar ben je … beetje communicatie richting doelgroep en je bent in business.

De mensen achter earlyadaptors.nl moeten dit zo gedaan hebben. Kan niet anders. Want wat blijkbaar niemand is opgevallen, is dat er in de naam van deze site die zich richt op berichtgeving rond marketing, communicatie en alles wat nieuw is, een heftige spelfout zit.

Een adaptor heeft volgens mij namelijk iets met stroom en het omzetten van spanning te maken: van 220 naar 16 volt. Voeding heet het ook wel, dacht ik.

Wat zij bedoelen is een Adopter, iemand die iets opneemt. Zeg maar: de Early Adopter.

Bruut wel, zo’n fout. Zeker omdat ie doorijlt in de URL. Awwww.

Jongens, volgend keer effe zo’n woordje door een woordenboek halen, of door je dashboard widget (Mac only). Of doet het eens ouderwets: koop voor de fun eens gewoon een Websters bij De Slegte. Editie van vorig jaar: Euro 19,99, altijd leuk voor in de kast.

En nu maar hopen dat ze geen kleine tenen hebben.

Comments are closed.