Banker to the poor

Reacties uitgeschakeld voor Banker to the poor
september 1st, 2005 Permalink

Afgelopen dinsdag mocht ik in De Rode Hoed professor Muhammad Yunuz aanhoren tijdens een seminar dat georganiseerd was door Ode. Yunuz is directeur van de Grameen bank en bedenker van het concept ‘Microbanking’: geld lenen aan personen die te arm zijn voor een normale lening.

Zijn presentatie was saai en ongeïnspireerd en het was duidelijk te merken dat hij deze plaat al tig keer gedraaid heeft. Het ging 100% op routine, was vlak en zonder emotie. In zijn betoog zaten best een aantal interessante aspecten en overal was het welzeker de moeite waard, maar in tegenstelling tot zijn prestatie, was zijn presentatie niet groots. Tijdens het beantwoorden van de vragen bewees hij verder een aantal serieuze media trainingen achter de rug te hebben. Hij gaf lange antwoorden die veelal niets met de vraag te maken hadden. Het vooral politiek links georiënteerde publiek slikte het voor zoete koek.

Als met al wel een geweldige en leerzame avond, die werd afgesloten met een ouderwets broodje Shoarma bij een lokale Turk in 020.

 

Comments are closed.