NDC brengt Noorderland terug!

Reacties uitgeschakeld voor NDC brengt Noorderland terug!
september 1st, 2005 Permalink

De Noordelijke Dagblad Combinatie (NDC) heeft een nieuw magazine gelanceerd: Noorderland. Het tijdschrift gaat over wonen, werken, natuur en de kwaliteit van het leven. Ze zijn er erg content mee daar in Groningen en Friesland.

Een jaartje of 60 geleden kenden we in Nederland ook een Noorderland. Was toendertijd het lijfblad van de facistische beweding NSB en ook dat blad verhaalde over wonen, werken en de kwaliteit van het leven, toen in relatie tot het 3e Rijk.

Ik ben buitengewoon benieuwd naar de uitgave van het nieuwe Noorderland waarin ze ingaan op de situatie rond de Zuiderzeelijn, zoals de magneettrein naar het noorden moet gaan heten. Zoals bekend, speelde de trein ook een centrale rol in het opwaarderen van de ‘kwaliteit van het leven’ zoals gedefinieerd door de stroming die de NSB met haar Noorderland vertegenwoordigde.

Dat krijg je wanneer je de naam laat bedenken door reclamemensen die nog te beroerd zijn om even te Googlen naar Noorderland. Ook eerder maakten we al melding van een heftige fuckup in het reclamewezen. Conclusie: het gaat echt slecht met het niveau van het onderwijs.

De NDC is bekend met het naamsconflict, maar is niet van plan de naam te wijzigen.

Comments are closed.