Hij komt, hij komt…

Reacties uitgeschakeld voor Hij komt, hij komt…
september 7th, 2005 Permalink

Nokia_770Hij is er nog niet, maar is ook niet ver weg meer: de Nokia 770. Op het eerste gezicht een mooi vormgegeven smartphone. Maar kijkend onder de motorkap, dan zien we daar geen Symbian, of Windows Mobile, maar Linux. Debian Linux om precies te zijn. Je kunt er voorlopig ook nog niet mee bellen… daarvoor moet er in 2006 eerst een VOIP client (via WiFi) zijn.

Zou dit na het debacle van Sharp en het gekloot van Motorola dan het eerste echt succesvolle Linux portable device zijn? Hoewel er wel het nodige mist: het is meer een internetplatform en mediadevice. Geen office, geen agenda, geen serieus adresboek, geen telefoon, geen storage. Hmmm, klinkt weer als een "net niet".

Laten we hopen dat hij sneller is dan de Nokia 7xxx, want die ziet er ook cool uit, maar is niet vooruit te branden.

Comments are closed.