Swinging London

Reacties uitgeschakeld voor Swinging London
september 10th, 2005 Permalink

Vlindernet_brusseMet een vlindernet door swinging Londen is de titel van een geestige roman van oud NOS (en Volkskrant) correspondent Peter Brusse. 238 pagina’s verhalen over het leven van een correspondent en zijn vrouw in Swinging London in de jaren ’60.

Het is bondig en direct verteld verhaal (in de ik-persoon), waarin meer logica zit dan je misschien lief is. Of eigenlijk, dan je op basis van literatuur van bijvoorbeeld Hoetmer of Grunberg gewend bent. In die hoedanigheid doet dit journalistiek vertelde verhaal wat gedateerd aan.

Brusse geeft wel een geweldig beeld van het Swingende Londen, waarin de hoofdpersoon en zijn vrouw op zoek gaan naar de oorzaak van het uitblijven van kinderen.

Trefwoorden: geinig, bij vlagen vertederend en zeer luchtig. Zeker de moeite waard. Voor 15 euro’s te koop bij de betere boekhandel.

Comments are closed.