VVD presenteert nieuwe rechtsbuiten

Reacties uitgeschakeld voor VVD presenteert nieuwe rechtsbuiten
september 16th, 2005 Permalink

Oef, dat was even slikken binnen de fractie van de VVD in de 2e kamer. Hadden ze eerder al wat aanvaringen met Geert Wilders over Turkije en de EU, komt nu even het nieuw aangetreden kamerlid Anton van Schijndel uit de hoek met wat niet misteverstane standpunten over Turkije en immigratie.  Hij blijkt ook een groot voorstander van werkkampen voor criminele ettertjes. Dat soort types mogen wat hem betreft op de boot naar Zweden om daar lekker hout te gaan kappen. Mensen die me kennen weten dat een dergelijk standpunt redelijk aansluit bij mijn schep-en-emmer-in-de-markerwaard principe, dus met Anton ga ik het wel kunnen vinden.

Laten we hopen dat Anton ook even het IND goed opschudt, want het kan natuurlijk niet de bedoeling zijn dat goedwillende types, met alle papieren gewoon voor elkaar, 5 maanden moeten wachten voordat iemand bij de IND het dossier in zijn kanaal gestopt krijgt en het een MVV aanvraag in gang gaat zetten. Oh wacht, de vertraging is te wijten aan ICT problemen bij de IND ….

Daarnaast blijken de leges die de IND vraagt voor haar dienstverlening op onduidelijke kostenstructuren gebaseerd te zijn. Nou, dat zal me een zorg zijn. Doe mij aub die factuur van 800 euro en handel mijn dossier af!

Feit is dat de politiek in ieder geval geschrokken is van de puinhoop bij de IND. Misschien gaat er iemand wakker worden, voordat alle goedwillenden uit Nederland weg zijn … 

Comments are closed.