Terug naar de maan

Reacties uitgeschakeld voor Terug naar de maan
september 19th, 2005 Permalink

Apollo_v2_by_wernerNa 25 jaar stoere praat en dure experimenten met het concept Space Shuttle, vallen nu ook de Amerikanen voor hun ruimtevaart maar weer terug op dat bewezen stuk Duitsche Technologie dat we kennen als ‘draagraket’. 

Ze noemen hun nieuwe raket niet voor niets de ‘Apollo on Steroids‘, met een knipoog naar de vader van het Apollo programma, de man die de Amerikanen op de maan bracht: Dr. Werner von Braun.

Mensen die voor de bezuinigingen onder Minister Ritzen hun scholing geschiedenis hebben gehad, weten natuurlijk dat ‘vriend’ Werner ook een redelijk imposante carriere in het Derde Rijk van ‘der Adolf’ heeft gekend. Hij was de bedenker van de V1 en V2 en diverse nooit ingezette V-wapens. Ja, die Werner was me d’r eentje….

Wel aardig om het gedrag van de Nazi’s Nasa even te vergelijken met dat van de NS. Die zetten in de tweede wereldoorlog ooit treinen en mensen in om een eind te maken aan het toenmalige buitenlanderprobleem. Daar hebben ze nooit hun excuses voor aangeboden, dus dat gaan ze binnenkort doen. Misschien een aardige gedachte voor Nasa iets dergelijks te doen bij de volgende herdenking van de Columbia, toen onderdelen neerdaalde op 4 Amerikaanse staten: Dit ongeluk is mogelijk dankzij het geduld van de Engelse bevolking.

Overigens vlogen de Russen ooit één keer met hun eigen spaceshuttle Buran en wisten toen al dat het Shuttle concept gelijk stond aan een vliegende doodskist. Tijd om die dus in een park in Moskou te parkeren en gewoon terug te grijpen op het oude en vertrouwde Soyuz materiaal dat ze al sinds de jaren ’50 gebruiken om mensen in de ruimte te krijgen … niet kapot te krijgen die handel.

Comments are closed.