Flashback …

Reacties uitgeschakeld voor Flashback …
september 20th, 2005 Permalink

Het was een mooie koude doordeweekse dag en ik was op mijn Tomos 4TL op weg naar school. Ergens in de Slangenburg (bij Doetinchem) sprong er plots een vent op de weg, die mij duidelijk maakte dat ik moest afstappen. Ik was een jaartje of 16 en schrok niet zo heel erg meer van politie, maar dit was andere koek. Wannt daar achter die auto zag ik de angst van menig bromfietser van middelbare leeftijd: de rollerbank.

Mijn trouwe (toen al) hippe raspaard van Tsjechische makelij ging erop en gassen maar met die handel. "Weet jij dat jij nog geen 50 km/u mag rijden?" Ja, dat wist ik dus … en met enige angst wachtte ik de beslissing af. Het was duidelijk dat mijn retro fiets wel iets meer deed dan 50, dus daarover geen onzekerheid. Maar wat gingen ze doen? Moest ik de handel eraf halen, sloegen ze het direct kapot of ging mijn hele fiets mee? Met pijn in mijn hart keek ik naar iets dat duidelijk een politie aanhanger was en waarop al zo’n 30 bromfietsen stonden. Om mij heen stonden ook meer dan een handvol buitengewoon droevige ex-eigenaren.

Niets van dat alles … mijn Tomos liep ‘slechts’ 68 en hoewel dat veel te hard was, vonden ze het zwaar acceptabel gezien de grote aantallen Puchs en Kreidlers die ze al met snelheden tot ‘tegen de 90’ op de aanhanger hadden geplaatst. Met een waarschuwing mocht ik door naar school.

Vandaag de dag zou ik hebben gedacht dat ik door mocht omdat het dagquotem bereikt was. Dit ivm. hun prestatiecontract. Toen lieten ze me in ieder geval gaan vanwege mijn mooie stijlvolle retrofiets. Althans, dat is wat ik mezelf heb wijsgemaakt, want dat voelt in ieder geval een stuk beter dan de gedachte dat ik door mocht uit medelijden, omdat mijn Tomos ‘nog geen’ 70 liep.

VerkeerHet zijn van die gedachten die terugkomen wanneer je vanaf je bureau uitzicht hebt op een snelheidscontrole met rollerbank in de binnenstad van Zwolle. Ook nu is de inzet van mensen weer groot, want ik tel toch 4 agenten en een motormuis. En natuurlijk heb ik er alle begrip voor dat ze hier fors aanwezig zijn, terwijl Grafitti artiesten zich ’s nachts doorlopend uitleven op het onroerend goed van een ander, inclusief mijn eigen huis. Yeah right …

Comments are closed.