Goud waard

Reacties uitgeschakeld voor Goud waard
september 25th, 2005 Permalink

“Koffie graag.”
– “Geen goede dag meneer?”
“Nee, 1x KLM en meteen 2 uur vertraging.”
– “Wat vliegt u normaal meneer?”
“El Al, bijna altijd op tijd en gewoon klantvriendelijk.”
– “El Al, die zijn altijd te laat en ik werk hier al 26 jaar, 8 maanden en 20 dagen, dus ik kan het weten.”

Of het de toon is in zijn stem, of zijn adremme antwoord, maar die laatste opmerking doet me opkijken. Ik staar midden in een joviaal gezicht: rood haar, rode snor, wilde ogen. Hij zal een jaar of 50 zijn. Stereotype dat je in een volkskroeg in de Jordaan achter de bar aantreft.
– “Ze zijn allemaal wel eens laat.
Het ijs staat op breken en hij maakt zich op voor het laatste tikkie:
– “Maak u toch niet zo druk, da’s niet zo goed voor uw hart.”
“Daar heeft u een heel goed punt.”
– “Misschien moet u die koffie vergeten en gewoon iets van Freddy nemen.”
“Ook een goed punt.”
– “Pint doen?”
“Goed plan.”

Terwijl ik mijn kleingeld opberg stort de barman zich op het volgende slachtoffer: “Not a good day sir?”
– “No delays like this are killing me. Northwest is screwing things up again.” …

Ik pak mijn tas, mijn krant, mijn biertje en begeef me naar een tafel. Ik werp nog 1 blik op die barman die in 2 minuten mijn door KLM verneukte bui goedmaakte. Met een vette knipoog wenst hij me een goede vlucht, terwijl hij zijn conversatie met de Amerikaan voortzet: “They are all late sometimes. I’ve been working here for 22 years, 3 months and 11 days, so you can take my word for it.”

Comments are closed.