Jemig, wat verschrikkelijk

Reacties uitgeschakeld voor Jemig, wat verschrikkelijk
september 27th, 2005 Permalink

Natuurlijk komt het op internet vaak voor dat je toe bent aan een reality check. Maar het kan altijd erger. Neem bijvoorbeeld de nieuwe viral campagne van Microsoft om haar nieuwe console Xbox 360 onder de aandacht te krijgen van spelers die met alle plezier Euro 300 voor dat ding en Euro 100 per spelletje willen uitgeven. Internet is daarin een belangrijk instrument en dat vergeet Microsoft zeker niet. Al maanden gonste het van de geruchten over de komende actie … codenam: Origin. Was het de aankondiging van een nieuwe game, of van een speciale Xbox 360 winkel of gaan ze iets bijzonders doen met actiebundels? Aan al het gissen kwam vandaag een eind, omdat Microsoft haar Origin website heeft gelanceerd.

De afgelopen jaren hebben we van Microsoft veel gezien: van crashende en onveilige software tot vastlopende computers tijdens demonstraties, van het blue screen of death bij Gates zijn demonstratie van plug and play tot de apendans van CEO Ballmer. En dan dit … jemig de pemig. Neem even van mij aan dat het zo erg is, dat je het eigenlijk niet wilt zien.

Sta ik zover af van de doelgroep die Microsoft hier probeert aan te spreken of mis ik iets? Is het misschien een grap? Het is in ieder geval zo droevig, dat ik nu al medelijden heb voor de sneue types die uiteindelijk die 400 pleuri’s gaan dokken voor zo’n Xbox.

Hier heb je de link, maar niet bij mij komen zeiken dat ik je naar verschrikkelijk droevige sites loop te verwijzen, die gemaakt zijn door de eerste de beste knutselaar die het ‘mijn eerste flash site’ niveau nog niet is ontstegen. Daarbij eis ik enige actie tegen dit schofterige misbruik van het konijn uit Alice in Wonderland. Goed, hier dan.

Als ik een gooi moet doen naar de achterliggende gedachte achter dit wanproduct (ik kan het echt niet anders noemen), dan moet het iets zijn in de trant dat Microsoft wederom een record wil breken. Dat moet bereikt worden door een console te lanceren die nog meer verlies gaat opleveren dan dat ding dat nu op die felbegeerde eerste plaats staat.

Nee, dat is niet de Atari Jaguar, of de Sega Saturn, maar gewoon de huidige Xbox. Volgens de cijfertjes heeft dat ding tot op heden circa 4 miljard dollar gekost. We citeren financieel guru Forbes.com: “The Xbox game console is hot, but its division has lost $4 billion in four years and isn’t yet in the black.”

Interessant artikel wel, over Microsoft en haar midlife crisis.

Comments are closed.