Egypte: Israël moet stoppen met aanval op Gaza

Reacties uitgeschakeld voor Egypte: Israël moet stoppen met aanval op Gaza
september 28th, 2005 Permalink

Aardig statement van die Egyptenaren, maar waarom trokken ze hun bek niet open toen Hamas een week geleden 50 raketten vanuit Gaza afschoot op Israël? En waarom bleef Egypte akelig stil toen Hamas een Israëlische zakenman ontvoerde en vermoordde? En waarom tikte Egypte Hamas niet op de vingers, toen de terrorristische organisatie 2 dagen geleden Israël beschuldigde van het beschieten van een betoging, terwijl uit alle onderzoeken (ook die van Palestijnse en VN zijde) bleek dat die 21 Hamas leden om zijn gekomen doordat een pickup met zelf gemaakt wapentuig ontplofte?

Maar nu moet Israël volgens Egypte dus zijn operatie “First Rain” stoppen omdat Hamas en consorten een staakt het vuren aan hebben gekondigd? Heel apart, zeker wanneer je weet dat tijdens het afkondigen van dat staakt het vuren de raketten gewoon neer bleven hagelen op de Israëlische grensplaats Sderot. We citeren Fox News:

Israeli security officials welcomed the cease-fire declaration but said they wanted to see concrete results before halting the offensive. As the militants were meeting, a rocket landed in the southern Israeli town of Sderot, causing no damage or injuries, the army said.

Het volledige artikel vind je hier.

Egypte moet goed begrijpen dat zij het moeten regelen door de wapentoevoer naar Hamas af te sluiten en keihard politiek op moeten treden tegen die terrorristische club. Doen ze dat niet, dan blijft Israël zichzelf verdedigen, zoals ik al eerder zei.

Comments are closed.