Levenslang voor straffen personeel

Reacties uitgeschakeld voor Levenslang voor straffen personeel
september 30th, 2005 Permalink

Levenslang kreeg die Zuid Afrikaanse boer dus die zijn zwarte medewerker aan de leeuwen voerde. Zeker geen etische actie, maar ook zakelijk niet vestandig aangezien je maar zo geen kundige zwarte medewerker vindt ….

Ja, beste kijkbuisvrinden, nu hoor ik je denken: jemig, die Roy discrimineert daar ook effe lekker ononderbouwd in het rond. Dat kan natuurlijk niet de bedoeling zijn, dus hierbij de onderbouwing: in Zuid Afrika hebben diverse onderzoeken aangetoond dat het vinden van gekwalificeerde zwarte medewerkers, lastiger is dan het vinden van gelijkwaardige blanken. Lees dat hier.

Daarom wordt er in de head hunters wereld dus ook 40% provisie gerekend over een negert, tegen 20-30% voor een blanke. En even voor de duidelijkheid, met head hunting heb ik het niet over traditie, maar puur over commercie.

Het bericht is in ieder geval reden om wederom wat wijziging aan te brengen in de Zoranet personeelsgids. Eerder schrapten we onder druk al de passages over “met Keppel door Jericho huppelen” en “het verplicht een week met Microsoft Windows werken”. Waar gaat de samenleving toch naar toe …

Comments are closed.