PLOP

Reacties uitgeschakeld voor PLOP
september 30th, 2005 Permalink

Iedere blinde vertegenwoordiger bij de VN had hem natuurlijk moeten zien aankomen met betrekking tot Gaza en de Westelijke Jordaanoever, maar nu is dan formeel de aap uit de mouw: als de Palestijnse Autoriteit (PA) geen orde op zaken stelt voor wat betreft de onrust burgeroorlog landjepik ongelofelijke teringzooi tussen de diverse Palestijnse fracties en niet 1-2-3 met ontwapenen van de terrorristen begint, dan zal Israël overgaan tot het formeel anexeren van delen van de bekende Westelijke Jordaanoever en definitief de nieuwe grenzen van het moderne Israël bepalen.

Natuurlijk bracht de woordvoerder van de Israëlische overheid Sharon het subtieler, maar de boodschap was helder: "Israel may consider turning unilateral disengagement into government policy – including annexation of West Bank territory and withdrawal to what the Jewish state would set as its permanent border."

Sharon kennende gaan we dus wederom vooruit terugtrekken, waardoor de internationale gemeenschap ernstig moet gaan nadenken over Golan, de hele West Bank, Oost Jerusalem en Gaza.

Gelukkig reageerde de al-Aqsa fractie van Palastijnse President Abbas vast op de manier die Sharon voor ogen had: "Ceasefire can go to hell!"

Ik ben buitengewoon benieuwd welk intelligent statement Egypte hier weer over gaat maken.

Als de internationale gemeenschap die Palestijnen (met Egyptische support) zo aan laat rommelen, dan lijkt de toekomst van de regio duidelijk. Aan tafel!

Comments are closed.