OpenOffice X11 voor Mac is dood …

Reacties uitgeschakeld voor OpenOffice X11 voor Mac is dood …
oktober 2nd, 2005 Permalink

En in plaats daarvan gaan ze de Open Office Suit herschrijven op basis van Cocoa, de grafische toolkit van Apple. Dat betekent dus eindelijk een kans van slagen voor dit goede alternatief voor Microsoft Office. Hoewel het dus nog wel enige tijd gaat duren voordat deze versie er is, kan ik niet anders stellen dan dat het een goede beslissing is van Sun om het zo te doen. Misschien gaat Apple ze wel helpen. We hebben gekkere dingen gezien :)

Beide versies van Open Office for Mac die er nu zijn, vind ik niet werkbaar:

– OO op basis van X11: veel font problemen en een eigen (onsympathieke en onhandige) interface.

– OO NEO/J, de Java versie: zeker beter, maar traag en verouderd.

Pages en Keynote van Apple zijn een goed alternatief voor Word en Powerpoint en verder gebruik ik Excel van Microsoft. Maar zodra OpenOffice er is op basis van Cocoa, dan ga ik volledig over, al is het maar uit principe.

Comments are closed.