AIVD verliest laptop in trein

Reacties uitgeschakeld voor AIVD verliest laptop in trein
oktober 6th, 2005 Permalink

Weer zo’n fuckup van de AIVD. Naar het blijkt is een medewerker in de trein een draagbare computer kwijt geraakt.

Het spreekt volledig voor zich dat de AIVD, ondanks alle waarschuwingen, gewoon computers met Microsoft Windows gebruikt. Logisch, want als je die beveiligt met een (administrator) wachtwoord, dan komt niemand meer bij die data. Ik heb er natuurlijk alle begrip voor zich dat de AIVD over niet voldoende research FTE’s beschikt om uit te zoeken hoe de eerste de best scriptkiddy toegang krijgt tot data op iedere willekeurige Windows Computer.

En dat terwijl er toch echt zeer gebruikersvriendelijke notebooks zijn, die gewoon standaard zijn uitgerust met 128 bits AES encriptie voor je filesysteem. 1 vinkje en niemand komt meer bij je data … een must voor iedere AIVD ambtenaar. Als voordeel hebben de veldmedewerkers dan direct een besturingssysteem dat gebaseerd is op Unix, safety (PDF!) by design.

Zou best een optie kunnen zijn, als er maar voldoende software voor de Mac was en dan vooral populaire sofware zoals Microsoft Office. Tja, en als Apple zich dan ook nog een keer zou bewijzen op het gebied van research (ook hier, hier) met serieuze software (hier, hier, hier), dan heel misschien zou het voor de AIVD een optie kunnen zijn om er eens een blik op te werpen.

Misschien helpt het voor ze om te weten dat andere diensten zoals de FBI en Canadian Mounted Police (hier, hier) wel iets met Mac doen …

Comments are closed.