Fatah vs. Hamas : 3 – 0

Reacties uitgeschakeld voor Fatah vs. Hamas : 3 – 0
oktober 7th, 2005 Permalink

Ik lees er nog weinig over, maar links en rechts sijpelt toch echt het nieuws door dat er drie Hamas officials (hebben ze die?) zijn ontvoerd door een groep die zichzelf "al-Farouk Omar bin al-Khatab Brigades" noemt. Het zou gaan om Bassem Abeido in Hebron, Hassan Safi in Bethlehem and Riad Abdel Karim al-Raz in Tulkarem. Laatstgenoemde is inmiddels vrijgelaten.

Fatah ontkent betrokkenheid, maar aangezien de boodschappers duidelijk melden dat de ontvoeringen te maken hebben met het stelselmatig door Hamas negeren van richtlijnen van de Palestijnse Autoriteit, mag enige betrokkenheid met Fatah, of de daaraan gelieerde Al Aqsa Martyrs’ Brigades niet worden uitgesloten.

De Palestijnse Autoriteit heeft gisteren zelf ook een eerste gerichte actie ondernomen om gewapende strijders te ontwapenen. Er werden 30 arrestaties verricht en de nodige wapens in beslag genomen. Laten we hopen dat ze ook wat kogels hebben buitgemaakt.

Comments are closed.