Egypte stuurt Russen om Palestijnse Autoriteit te trainen

Reacties uitgeschakeld voor Egypte stuurt Russen om Palestijnse Autoriteit te trainen
oktober 16th, 2005 Permalink

Ss26Israël noemt het een schending van de afspraken, terwijl Egypte spreekt van bittere noodzaak. Hoe dan ook, het Russissche leger is vanuit Egypte in Gaza gearriveerd om het Palestijnse leger te trainen en uit te rusten: Rusland geeft de Palestijnse autoriteit 1055 pantserwagens en een handvol SS-26 grond-grond raketten.

Ik vraag me ernstig af wat de Palestijnse autoriteit met die handel moet. Het Nederlandse leger heeft niet eens 1000 pantserwagens, dus waar hebben we het over. En dan die SS-26. Dat is de opvolger van de Scud en kan uitsluitend tegen vaste doelen gebruikt worden: steden en installaties. Bereik is 300 km en het heeft een explosieve lading van 480 kilootjes. Als ik dan even op de kaart kijk, dan kan ik qua doelen uitsluitend iets in Israël aanwijzen. Als daar goede bedoelingen in het spel zijn, dan begrijp ik niet wat die gasten met dergelijk wapentuig moeten.

Ik neem aan dat de VN en de EU hier niet mee akkoord gaan.

Comments are closed.