Palm OS terug naar Palm?

Reacties uitgeschakeld voor Palm OS terug naar Palm?
oktober 16th, 2005 Permalink

Uiteindelijk worden de geruchten sterker dat het Japanse Access niets gaat doen met het Palm besturingssysteem dat ze in handen kregen toen ze begin september Palmsource overnamen. Zulk nieuws brengt natuurlijk de geruchtenstroom op gang dat het Palm OS weer thuis komt bij Palm Inc.

Goed nieuws op zich, ware het niet dat ik dergelijk geschuif met een product te vaak heb zien eindigen in de marge. Amiga is daarvan natuurlijk een aardig voorbeeld, maar denk ook aan het eens zo vermaarde Psion van de organisers. Met een Windows Treo in de pipeline lijkt het einde van Palm OS dichtbij. Maar misschien is er nog een rolletje weggelegd voor een low-end el-cheapo embedded besturingssysteem voor een $10 telefoon voor de derde wereld. Wie weet?

Diep in mijn hart weet ik dus dat het door mij zo geliefde en efficiënte besturingssyteem einde oefening is. Maar mijn romantisch ingestelde retro-ik houd hoop. Hoop dat Palm het OS naar versie 6 brengt: multitasking, multithreading en volledige compatibiliteit met versie 4 en 5. En dat zonder Microsoft, maar op basis van die andere oude liefde van me, die maar niet dood wil: BeOS.

Comments are closed.