Even een pasfotoootje schieten

Reacties uitgeschakeld voor Even een pasfotoootje schieten

Dat waren even een paar weken met het nodige Apple geweld. In periode van een week of vier werd het huishoudbudget namelijk stevig onder druk gezet met nieuwe G5’s, iMacs, Powerbooks, iPod nano, iPod Video en het professioinele fotobewerkingspakket Aperture. De pers was lovend, zoals we eigenlijk de laatste jaren gewend zijn.

Maar tussendoor deed guru Jobs ook een korte demo van zo’n typisch
klein en grappig stukje Apple software. De pers haalde het wel aan,
maar veel aandacht kreeg het niet: Photobooth.

Photobooth_cool De applicatie werkt in combinatie met Apple’s iSight webcam en je kunt er snel en simpel leuke kiekjes van jezelf mee maken voorzien van allerhande effecten. De naam "PhotoBooth" zegt wat dat betreft eigenlijk al genoeg. Een naamconflict loert overigens, omdat er een foto archiveringspakket is onder de naam PhotoBooth.

De interface is clean en simpel, zoals we van Apple gewend zijn. Camera richten, effect kiezen, afdrukken en klaar is kees.

Vanzelfsprekend heeft Apple Photobooth geïntegreerd met een aantal van haar eigen applicaties. Foto’s kun je direct mailen, naar iPhoto brengen, in je adresboek toevoegen, of aan je chatprofiel koppelen. Geinig.

Effecten zijn modulair toe te voegen. We kennen nu twee rubrieken met 16 effecten, maar dat zal de komende maanden ongetwijfeld stevig groeien, zoals we ook overspoeld worden met Dashboard Widgets, Automator Actions en Spotlight queries.

Effecten_overzicht Zeer cool programma waar mensen en gezinnen veel lol aan gaan beleven. Leuk klein wapen in Apple’s strijd om de woonkamer.

Dank aan Eric voor de snelle en attente service.

Comments are closed.