Weer een beloorlog

Reacties uitgeschakeld voor Weer een beloorlog
oktober 26th, 2005 Permalink

Umts_lowcost_zoranetHet was KPN die de kickoff deed met haar nieuwe naar goedkope salade dressing klinkende merkje Simyo. Daarna kwam easy (ja, die van easyjet) met de low cost bel toko easymobile. En nu introduceert Debitel LowCall: de prepaid dienst die je achteraf betaalt.

Ja, dat lees je goed: "prepaid" en "achteraf betalen" … ben je er nog? Ik niet meer.

Hoe dan ook, de diensten kenmerken zich door:

  • de totale afwezigheid van service, hetgeen ‘natuurlijk’ in schril contrast staat tot het dure 0900 nummer dat je bij abonnnementen mag bellen en die toegang geven tot een hok vol niets wetende middelbare scholieren.
  • lage tarieven, met addertjes onder het gras.
  • zeer laagdrempelige manier van lid worden.
  • een hippe campagne die zich richt op beller die jonger zijn dan … eh, 12 jaar?

Maar goed, ben zelf al 10 jaar trouw zakelijk klant bij Libertel Vodafone en kreeg als bedankje een zaterdagavond gratis bellen. Leuk initiatief natuurlijk, ware het niet dat ik als zakelijke gebruiker zelden op zaterdagavond bel. Als ik in die buurt al bel, dan is het op de vroege zondagochtend: een taxi.
Jammer dat Vodafone niet even de moeite heeft genomen om mijn gespreksdata te analyseren (1 database query), zodat ze deze ‘geweldige’ aanbieding op voorhand al aan mijn neus voorbij konden laten gaan. Nu heb ik er toch het rare gevoel aan overgehouden dat trouw bij Vodafone niet gewaardeerd wordt. Dat is raar, want het gaat er vroeg of laat toe leiden dat ik van rood naar groen of magenta ga. Daar kun je natuurlijk op wachten … 

 

Comments are closed.