Leuker kunnen we het niet maken

Reacties uitgeschakeld voor Leuker kunnen we het niet maken
oktober 31st, 2005 Permalink

"Met de belastingdienst, stoor ik?"

Het is nog geen half 9 in de ochtend en de stem doet me ruw ontwaken uit mijn voorbereiding voor een vergadering. De belastingdienst, op mijn mobiele telefoon. Da’s nieuw: "Nee hoor, u stoort niet. Wat kan ik voor u doen?"

Wat volgt is een verhaal over een bedrijf waar ik bijna 3 jaar geleden (eind 2002) ben vertrokken. Het blijkt dat er onduidelijkheid is over de afhandeling van belastingen over 2003 en 2004 en dat er vragen zijn over 2005. Zeker is de belastingdienst ook niet van de situatie, getuige hun vragen of ik weet of ze nog op het genoemde adres zitten, wie daar directeur is en of het bedrijf nog bestaat. 

Ik beantwoord de vragen naar eer en geweten, maar moet erkennen dat ik het na een bijpraatsessie in september 2003 ook niet meer gevolgd heb. Wie er toen directeur was?

"Van Kampen zo ver ik weet, en ik heb wel wat documenten waar dat uit blijkt. Wilt u daar een kopie van?"
– "Als dat niet teveel moeite is, dan zou dat heel erg fijn zijn."
"Geen moeite hoor, het staat hier keurig in de kast. Ik zal ook eens kijken of ik nog achter wat adresgegevens kan komen. Zo groot is Zwolle niet."
– "Kunt u dat ter attentie van mij sturen, want dan kan ik er direct werk van maken."
"Ga ik doen. Schrijf ik uw naam met EI of IJ?"
– "Oh, dat is EIJ."
"De rijke mensen versie zelfs, hahaha. Ik doe het vandaag nog op de bus."
– Dank u wel!
"Geen dank hoor. Heel veel succes ermee."

Comments are closed.