Het begint met ambitie

Reacties uitgeschakeld voor Het begint met ambitie
november 5th, 2005 Permalink

De Europese unie begon ooit met het bestrijden van Amerikaanse automatische militaire orders aan Boeing. Ze noemden het ‘oneigenlijke subsidie‘.

Nadat die slag was gewonnen, ging het vizier op Microsoft. Een reeks rechtzaken en heftige boetes volgden. Uiteindelijk stak topman Ballmer de plas over om een keer een eitje te tikken met Eurocommissaris Kroes en oneffenheden weg te strijken.

Het waren twee aardige overwinningen voor de EU die daardoor blijkbaar de smaak te pakken heeft gekregen. Vandaag kondigen ze namelijk aan op jacht te gaan naar de volgende multinational. Dit keer hebben ze een partij opgezocht die wereldwijd schimmig opereert en waarvan wordt gezegd dat ze heftig betrokken zijn bij allerhande illegale houseparties: CIA.

Ja lieve kijkbuiskinderen, na de landbouw-, Staal- en luchtvaartoorlogen tussen de EU en de VS, gaat Europa nu definitief op ramkoers. Er wordt een onderzoek gestart naar de illegale opvang door de CIA van gevangen in Oost-Europa en daarna wereldwijd. Alles onder het mom van ‘Cuba, here we come’.

Comments are closed.