Mooi uitzicht moet je belasten!

Reacties uitgeschakeld voor Mooi uitzicht moet je belasten!
november 6th, 2005 Permalink

Althans, dat vinden ze in Engeland. Het linkse Labour, die socialistische partij met principes (in tegenstelling tot de PvdA), stelt voor om huiseigenaren heftig te belasten wanneer zij uitzicht hebben op bergen, natuurparken, historische locaties, etc.

Vreemd, want volgens mij wordt deze "belasting" al betaald wanneer je zo’n huis koopt. Een uitzicht, of locatie in een natuurgebied, kost gewoon geld. Het is de reden waarom kleine huisjes op mooie plekjes 100% duurder zijn dan grotere huizen in Doorzon buurten. Lijkt me logisch.

Daarbij is het volgens mij onhaalbaar om een heffing in te voeren op basis van dergelijke subjectieve normen. Wat iemand anders mooi vindt, hoef ik niet mooi te vinden. Denk even aan Connie Breukhoven om maar even iets te noemen.

Het is dan wel weer interessant om uit te vinden of je recht hebt op teruggaaf, wanneer je bijvoorbeeld een vreselijke buurman hebt, er 12 stadsbussen per uur door je straat rijden, of je naast een vliegveld woont.  Want laten we wel reëel zijn: als je voordeeltjes achteraf moet betalen, dan zijn nadeeltjes dus terug te vorderen.

Comments are closed.