De mooiste computers ter wereld

Reacties uitgeschakeld voor De mooiste computers ter wereld
november 9th, 2005 Permalink

Ze werden ooit gebouwd door SGI, of te wel: Silicon Grafics. Supercomputers … zware rekendozen die de mooiste grafix produceerden. Ieder zichzelf respecterend mediabedrijf had ze. Mooie grote paarse dozen vol met heftige processoren.

SGI kende haar hoogtijdagen in de jaren ’90. Als broodjes ging de apparatuur de wereld over en de aandelen deden ruim $40,- op de grote mensen beurs van New York: de NYSE.

Maar tijden zijn veranderd. IBM is anno 2005 de supercomputerreus, met HP als goede tweede. El cheapo Linux/BSD dozen regeren bij internetservice providers, Apple verovert de wetenschappelijke markt en SGI schittert door afwezigheid. Moment gemist, markt gemist.

Vandaag werd SGI van de beurs gekicked. Reden: koers zat 6 maanden onder de $1. Dat mag niet, dus exit. Dat zijn tekenen van slechte cijfers en weinig vertrouwen. Het eens zo mooie SGI staat dus op omvallen en dat doet toch altijd een beetje pijn.

Comments are closed.