Extra heffing op iPod

Reacties uitgeschakeld voor Extra heffing op iPod
november 9th, 2005 Permalink

De stichting Thuiskopie gaat een heffing invoeren op alle digitale opslagmiddelen. Denk aan toeslagen van 20 – 150 euro per apparaat: iPod, DVD recorder, etc. Met die toeslagen moeten rechthebbenden betaald worden. Maar wie denkt dat die centen bij artiesten terechtkomen, komt bedrogen uit.

Maar goed, na deze geweldige actie van de Stichting Thuiskopie ga ik dus toeslagen betalen op materiaal waarmee ik mogelijkerwijs muziek en ander rechtendragend materiaal kan opnemen en verspreiden. Net zoals ik die toeslagen dus ook al betaal op lege CD’s en DVD’s.

Boeiend, want lege CD’s en DVD’s gebruik ik UITSLUITEND om backups te maken van zelf gemaakte data (foto’s, teksten en video), zelf gemaakte software en onze databases. En muziek en films koop ik. De teller van aankopen in iTunes staat op 1732 (inclusief audioboeken), ik heb duizenden CD’s en inmiddels een aardige collectie DVD’s. P2P doe ik niet aan. Met andere woorden: ik moet overal vergoedingen op betalen, maar gebruik het niet.

Wat mij betreft heb ik drie opties:
– 1. Ik krijg een keuze om dragers te kopen voor eigen gebruik.
– 2. Ik ga dragers in het buitenland kopen;
– 3. Ik ga gewoon de vergoedingen betalen, ga mijn niet-overboekte Zoranet 8Mb ADSL thuiswerkverbinding upgraden naar 24Mb en zet de P2P kraan wijdt open.

Misschien kan iemand van de stichting thuiskopie mij een keer uitleggen, waarom ik NIET voor optie 3 moet kiezen? Tot die tijd heb ik mijn laatste iTune of DVD gekocht.

Comments are closed.