Met boter op de trein

Reacties uitgeschakeld voor Met boter op de trein
november 17th, 2005 Permalink

Al enige tijd woedde er een zware strijd op diplomatiek niveau over wie de uitgifte van IPnummers en domeinen mag reguleren. Tot dit moment gebeurde dat in de VS door de ICANN, maar met de name de EU vond dat het internationaal moest geschieden. "Democratieën" als China en Iran zagen een rol weggelegd voor de VN. Het mocht allemaal niet baten, want 135 landen beslisten gisteren dat Bush & Co het beheer houden over de uitgifte van het hart van internet: IPnummers.

Minister Brinkhorst reageerde verheugd op het nieuws, zo lezen wij: "De trein is op de rails gezet en gaat rijden, linksom of rechtsom, de weg naar internationalisering is ingezet."

Dat klinkt als zo’n typische Nederlandse verklaring voor met-boter-op-het-hoofd genomen wij-weten-ook-niet-wat-de-toekomst-brengt beslissingen. Brinkhorst vindt het blijkbaar al goed genoeg dat de trein rijdt, zodat er ergens wat  beweging is. Zou ie ervan op de hoogte zijn dat voor velen het enkeltje Auschwitz ook per trein ging, linksom en rechtsom?

Comments are closed.