Rabin gedood door Israëlische geheime dienst?

Reacties uitgeschakeld voor Rabin gedood door Israëlische geheime dienst?
november 18th, 2005 Permalink

Dat was even schrikken die 4e november van 1995. Een extremist zou Israëlische premier Rabin hebben doodgeschoten. Een keiharde reactie richting extreem religieus rechts was het gevolg.

Nieuw onderzoek wijst uit dat de kogels die Rabin doodden onmogelijk afgevuurd kunnen zijn door de gearresteerde religieuze Amir. Sterker nog, er zijn indicaties dat de aanslag is gepleegd met losse flodders en dat de in het lichaam van Rabin gevonden kogels zijn afgevuurd toen de premier …. al in het ziekenhuis op de operatietafel lag. Bizar.

Eén en ander zou te maken hebben met een mislukt plan van de Israëlische geheime dienst, om met een aanslag, draagvlak in de samenleving te creëeren voor het aan kunnen pakken van extreem rechts. Dat was volgens hen nodig om vrede met de Palestijnen te kunnen sluiten. Aardig plan, ware het niet dat het overlijden van Rabin wat roet in het eten gooide.

Waar, of urban legend?

Comments are closed.