Beuken in Afghanistan

Reacties uitgeschakeld voor Beuken in Afghanistan
november 30th, 2005 Permalink

Ja hoor, in de categorie “een ezel is slimmer dan twee ministers” hebben Bot en Kamp zich weer even een partij boter op hun hoofd laten smeren door de Amerikanen. Want lieve kijkbuisvriendjes, wat lezen wij nu weer: als wij troepen naar Afghanistan sturen en zij komen in gevaar, dan komen de Amerikanen ons helpen.

Bekend scenario is dat. Hebben we eerder meegemaakt, maar het is me even ontschoten. Help me even … eh, oh ja. Was iets op de Balkan en een holocaust. Ah: Screbenica. Waren het toen niet de Fransen die ons zouden helpen als er shit kwam? Dat hebben we geweten.

Als de ministers van mening zijn dat 1100 van onze jongens daar moeten dienen, laat ze dat dan in ieder geval doen onder een aantal voorwaarden:

  • We zijn autonoom.
  • We regelen onze eigen luchtsteun.
  • We doen onze eigen bevoorrading.
  • We bepalen zelf hoe zwaar bewapend onze jongens daar gaan rondhuppelen.

Opmerkingen van de SP, GroenLinks en Premier Balkenende slaan natuurlijk helemaal nergens op. Zij vinden dat we niet moeten gaan omdat het in Afghanistan onveilig is. Wat is dat voor een achterlijke reden. Of het in 1944 bij Arnhem niet gevaarlijk was toen de 1st Airborne daar bij de 9e SS op bezoek ging om hier vrijheid te brengen. Jemig zeg. Waar hebben we anders die 120 mm voor? Er is een missie, we hebben de spullen, gaan met die banaan.

Comments are closed.