Vergadertijgers gezocht ….

Reacties uitgeschakeld voor Vergadertijgers gezocht ….
november 30th, 2005 Permalink

Helaas was ik te laat thuis om een rol van betekenis te kunnen spelen bij het bepalen van de kandidaatslijst waarmee de VVD in Zwolle in maart 2006 de gemeenteraadsverkiezingen in gaat. De conceptlijst werd zowel op internet als in het afdelingsblad breeduit gepresenteerd.

Ik telde (te) veel lijstduwers en mensen die totaal geen raadsambities hebben. Jammer wel. Daar tegenover staan er (formeel) 4 (eigenlijk 5: incl. Louis van Daalen) ondernemers bij de eerste 10. Dat is dan wel weer goed, omdat daarmee ‘geen woorden, maar daden’ redelijk voor elkaar lijkt (zeker met Hans Borrel!). De lijst toont echter veel Zwolse import en daardoor (te) weinig geboren Zwollenaren. Wel goed is de mooie mix tussen ervaring en jong talent. Kan me geen lijst heugen waar zoveel jongeren zo hoog stonden. Vast ook geholpen door de vele lijstduwers :)

De presentatiegids bevat vrij complete profielen van alle kandidaten. Opvallend te zien hoe de meeste mensen hier een wie-heeft-de-langste-penis-competitie van maken op het gebied van bestuurlijke ervaring. Pfff, gemiddeld hebben ze 4.2 maal zitting gehad in iets dat met ‘bestuur’ te maken heeft. Nee, dat oogt niet goed. Ik mis informatie over persoonlijkheid, visie en ideeën. Gemiste kans wat mij betreft.

Mijn top 10?

Eerst de fractie, in onbepaalde volgorde: Piet van Dijk, René de Heer, Louis van Daalen, Remco Tiezema, Jolanda van Dijk.

dan:
In deze volgorde: Aly van der Vegte, Hans Borrel, Frits Breure, Annebeth Westra, Johanneke Liebrand.

Er moet in Zwolle minder worden geluld en meer besloten. Dat betekent ook dat er vaker NEE moet worden gezegd, want niet alles kan betaald worden. We zijn als stad bijna failliet en alleen al alle onderzoeken naar een nieuw stadion hebben een complete ringbaan gekost. Gekkenwerk. Ga gewoon eens wat doen! Bouw gewoon eens zo’n stadion, of een zwembad.

Comments are closed.