Xbox 360

Reacties uitgeschakeld voor Xbox 360
december 5th, 2005 Permalink

Het is zaterdag 3 december en ik stiefel op mijn gemak een warenhuis binnen op zoek naar wat leuke Sinterklaas kadootjes. Ben door drukte op mijn werk nog niet in de stemming, dus eerst maar de kelder in: DVD’s, boeken en gadgets. Om wakker te worden beginnen we bij de gadgets.

Voor een vitrinekast met een groene Xbox 360 doos, staan 4 personen te praten over de nieuwe game console van Microsoft die totaal uitverkocht is. Eén van die jongens staat zelfs nog ergens op een wachtlijst. "Niet aan te slepen." … "Op dag 1 al door heel Nederland uitverkocht." Op de doos staat een kaart: normaal Euro 299,-, hier Euro 210,-.

Xbox360_8

Het is die afprijzing die mijn interesse wekt. Gaat het hier om een lokale actie? Of is het iets van Microsoft? Bij de kasse vraag ik naar het hoe en waarom van de actie: "Nee, het is een bestelde machine, waarvoor Euro 89,- is aanbetaald. Vanochtend is de bestelling afgezegd en daarom mag je hem dus voor Euro 210,- hebben."

Voor dat bedrag kan ik hem niet laten staan en dus begeeft de verkoper zich op mijn verzoek naar de vitrinekast. Vol ongeloof kijken de vier jongens hem aan wanneer hij zegt dat het de laatste is en dat ie voor Euro 210,- is verkocht aan "die meneer". Waarbij hij naar mij wijst. 10 minuten later ben ik met Xbox 360 en de reden van mijn aankoop (Call of Duty 2) thuis. In totaal nog geen Euro 275,- (ahum) armer.

En dan de hamvraag: is ie het geld waard als gameconsole? Ja. JA! Call of Duty 2 is erg goed (met dank aan Akke voor de demo), of je in een film speelt. Heftig intense 2e wereldoorlog first person shooter. Al schietend trek je door Stalingrad (of veel minder interessante andere slagvelden). De enige reden van de aankoop: als CoD2 er voor de Mac of PSP was geweest, dan had de Xbox 360 geen kans gemaakt :)

Microsoft wil met het ding echter ook een plek in de woonkamer veroveren. Nou, dat kunnen ze echt shaken. De 360 maakt een serieuze partij herrie vanwege zijn ventilatoren. De voeding is zo groot als een heel brood (en ik lul niet uit mijn nek!) en vraagt echt het nodige van de stroomgroep waar je hem op aansluit. Met andere woorden: het levert een brom op in de speakers van de stereotoren, omdat de audio versterker op dezelfde groep zit. Niet fijn. Verder is het qua design natuurlijk helemaal niets.

Call of Duty 2 blijft desalniettemin errrrug goed.

Comments are closed.