Stones spelen tijdens pauze NFL finale

Reacties uitgeschakeld voor Stones spelen tijdens pauze NFL finale
januari 5th, 2006 Permalink

Traditioneel is het ’t grootste tv moment van Amerika: de finale van de National Football League. Natuurlijk hebben we het dan niet over echt voetbal, maar over die verzameling standaard momenten die we kennen als American Football. Een show die doorgaans wordt opgeleukt met Cheerleaders.

In 2004 werd die andere grote finale (Super Bowl) opgeleukt door Janet Jackson met haar beroemde ‘kledingincident’, waardoor conservatief Amerika plotseling geconfronteerd werd met een borst en nog meer naar de therapeut moest dan doorgaans al het geval is. Je weet weer waar het om gaat? Heel goed.

Nu mogen de Rolling Stones dus de NFL finale volspelen. En zoals we dat van alle spontane evenementen in de VS kennen, moet alles van de NFL organisatie van voor tot achter worden ingestudeerd. Publiek moet dus ook bij de repetities van de Stones aanwezig zijn. Ze worden geacht te dansen, te schreeuwen en te zingen en dat dus ruim een half uur lang. Uiteindelijk moet het 2000 man grote publiek zelfs een sprint trekken naar een voorgedefinieerd veld. Al die activiteit is reden voor de organisatie om uitsluitend fans tot het evenement toe te laten die tussen de 18 en 45 jaar oud zijn.

Beetje raar wel, aangezien het hier om een band gaat die dus al ruim 40 jaar bezig is (44 om precies te zijn) en waarvan het jongeste lid dus ‘slechts’ 58 jaar oud is. De Stones hadden hun eerste hits op het moment (1963 – Come On, Tell Me) dat de oudere bezoekers dus net geboren werden. Zou één van die marketing lullo’s daar over nagedacht hebben?

Via de good old Beeb.

Comments are closed.