Google lanceert Servicepack voor WindowsXP

Reacties uitgeschakeld voor Google lanceert Servicepack voor WindowsXP
januari 7th, 2006 Permalink

Google is het geklungel met WindowsXP zat en heeft een servicepack gelanceerd om thuisgebruikers een betere werkomgeving te bieden. Het servicepack is gratis en bevat twee onmisbare programma’s (voor Windhoos gebruikers) een groot aantal handige tooltjes. We lopen ze even langs:

Onmisbaar in de Windows wereld zijn natuurlijk de nodige programma’s tegen virussen en adware. Niet voor niets is Windows het besturingssysteem voor mensen die totaal geen waarde toekennen aan de tijd of die het gewoon leuk vinden om dagelijks bezig te zijn met het onderhouden van hun systeem.
– Norton AntiVirus 2005 Special Edition: anti-virus software.
– Ad-Aware SE Personal: anti-adware software.

Google levert verder een groot aantal tools mee die handig kunnen zijn. Er zit in ieder geval één applicatie bij waar ik exceem van krijg (Realplayer), maar het is allemaal gratis te gebruiken dus niet zeuren en downloaden die zooi!
– Adobe Reader 7: de handige PDF reader van Adobe.
– GalleryPlayer HD Images
– Google Desktop
– Google Earth: 3D browser om de aarde te bekijken tot op straatniveau.
– Google Pack Screensaver: screensaver van je eigen fotocollectie.
– Google Talk: chat + VOIP client.
– Google Toolbar for Internet Exploder: toolbar met handige dingetjes … zegt men.
– Mozilla Firefox + Google Toolbar: een goede browser met de toolbar.
– Picasa: een programma om fotocollecties te beheren. Lijkt op Apple iPhoto, maar is niet zo goed.
– Realplayer: een media player van de ergste soort.
– Trillian: een multi vendor chatclient. Ondersteunt in ieder geval MSN, AOL/ICQ, Jabber, etc.

In de beste Google traditie is Google Pack uiteraard uitgebracht als beta. Dat betekent dat ze de software in geval van calamiteiten (technisch of juridisch) zonder problemen de nek om kunnen draaien en dat ze verder niet verantwoordelijk gesteld kunnen worden voor shit die er voortkomt uit het gebruik van het Pack.

Verder is het uitsluitend beschikbaar voor WindowsXP. Aan ondersteuning voor andere besturingssystemen (Mac, Linux) wordt gewerkt, maar er is geen indicatie of dat deze eeuw nog gerealiseerd wordt. Beetje asociaal is dat wel. Aangezien Google voor haar business intensief gebruik maakt van Open Source software, is ondersteuning van de Open Source gemeenschap (Linux) een eerste vereiste. Dat Apple gebruikers genegeerd worden is min of meer logisch, want met een Mac wordt standaard betere software meegeleverd (Google Earth uitgezonderd!).

Het nieuwe Servicepack voor WindowsXP heet Google Pack en is gratis en helemaal voor niets te downloaden.

Comments are closed.