Lef hebben of naïviteit?

Reacties uitgeschakeld voor Lef hebben of naïviteit?
januari 8th, 2006 Permalink

Het is bijna 6 uur ’s avonds als ik in mijn werkkamer zit te schrijven en buiten iemand de weg hoor vragen naar de Hagelstraat in Zwolle. Da’s opvallend, want ik dacht dat het "Hagelsteeg" was, aangezien het nog geen twee meter breed is. En dan benader ik het nog positief.

De zoeker is in ieder geval warm, want de riant met graffiti gedecoreerde Hagelstraat zit volgens mij een meter of 20 verderop. Alleen vraag ik me af wat hij daar op zondagavond moet? Dat is allemaal winkelgebied dat rond deze tijd redelijk gesloten is. Heel misschien zit er een eetgelegenheid, maar die is dan tamelijk onregelmatig open, aangezien wij alles hier in de buurt toch wel meerdere malen hebben geprobeerd.

Ik kijk naar buiten en zie een verzorgd uitziend heerschap, leeftijd ca. 45 jaar. Echt zo’n voorname man: lange jas, rode sjaal, hoed en in zijn rechterhand een luxe geschenkverpakking in de vorm van een sierlijk wit papieren tasje met klassiek ronde hengels. Er is te weinig licht om het merk te kunnen lezen, maar het is zeker iets voor dames. Misschien zit daar een studentenhuis en gaat ie op bezoek bij familie (dochter?) of zo. Of anders houdt ie er misschien een jonge vriendin op na?

Het maakt allemaal niet uit. Feit is dat hij weinig bekend is in Zwolle, want anders heb je niet het lef op om zondagavond zonder kaart of instructiess in de uitgestorven binnenstad op zoek te gaan naar iemand die je kan helpen je bestemming te vinden. Op zondag is Zwolle namelijk redelijk dood wat dat betreft. Of hebben we hier te maken met iemand die gewoon wat naïef is? Hoe dan ook, de kans is groot dat hij zich waarschijnlijk nooit zal realiseren hoe hij geboft heeft überhaupt iemand te treffen. Laat staan dat die figuur ook dat louche straatje nog wist te vinden.

Comments are closed.