Heeft u het echt niet gepast?

Reacties uitgeschakeld voor Heeft u het echt niet gepast?
februari 11th, 2006 Permalink

“Heeft u er misschien 5 cent bij?”

Het gaat om 5 krentebollen voor Euro 1,55 en ik betaal met een muntstuk van Euro 2,-. Kleiner had ik het niet.

“U heeft er dus geen 5 cent bij?”

Geen idee of het ermee te maken had dat de bakkerij net open was of dat het aan de onervarenheid van het jonge winkelmeisje lag, maar vanochtend bleek 2 euro dus plotseling een serieus probleem.

“U heeft het dus echt niet gepast?”

Ik legde haar uit dat ik kon pinnen en chippen, maar dat ik wist dat dit in de winkel niet mogelijk was. Verder legde ik haar uit dat het op zich al een klein wonder was dat ik een keer een muntje bij me droeg. Doorgaans heb ik hooguit een biljet van Euro 20,- in mijn rijbewijs voor de bekende noodgevallen.

Wat volgde was een hele diepe zucht en een vermoeide blik. Daarna ging de kassa open en speurde het bakkersmeisje in no-time 45 cent bij elkaar. Ze overhandigde me de centjes, tesamen met mijn vijf krentebollen. Er kon geen lachje af en ook mijn ‘Prettig weekend’ werd genegeerd …

Tja, werken in een winkel is echt zo eenvoudig nog niet.

Comments are closed.