Sorry voor de wegvallende ondertitels

Reacties uitgeschakeld voor Sorry voor de wegvallende ondertitels
februari 12th, 2006 Permalink

Het is het journaal van acht uur en er worden serieus heftige beelden getoond van Engelse soldaten die een stel Iraakse stenengooiers een ouderwets pak rammel geven. De beelden zijn meer dan duidelijk: soldaten gebruiken knuppels en hun hoeven voor een 17e eeuwse opvoedkundige les. De filmer is een korporaal die af en toe een kreet van vreugde en opwinding uit. De kreten, die overigens weinig toevoegen aan de beelden, worden uiteraard in het journaal 1-op-1 vertaald.

Een journaal later, zelfde reportage. Alleen valt nu de ondertiteling uit. De journaallezeres laat zich niet uit het veld slaan en verontschuldigt zich met een strak gezicht voor het wegvallen van de ondertitels. Alsof iemand het gemerkt had zeg …

Comments are closed.