Brand?

Reacties uitgeschakeld voor Brand?
februari 18th, 2006 Permalink

"Sorry, maar verkoopt u inmiddels al Brand bier voor de Beertender?"

De Albert Hein medewerker kijkt me aan met zo’n blik die zegt: "Je ziet toch dat ik hier een vak sta te vullen. Sodemieter op met je moeilijke vraag. Ik weet niets van bier en wil er ook niets mee te maken hebben. Dat ik toevallig blikjes bier sta te vullen, staat hier volledig los van." Maar concreet zegt of doet hij weinig.

"Kijk, hier hebben jullie Heineken en Amstel, maar ik zoek Brand. Heb ik al een keer of 5 om gevraagd en het is me tenminste 3 keer toegezegd. Hebben jullie het al?"

De ogen van de vakkenvuller worden een heel stuk groter, hij kijkt schichtig om zich heen, fluistert "Bbbbbbbbbeertender" en maakt zich rap uit de voeten. Blijkbaar weer geen Brand bier bij Albert Hein in Zwolle, dus tijd om een andere super te zoeken die me wel wil helpen.

Op weg naar de kassa wordt ik aangesproken door een …. manager (ik miste het eerste woord) die zegt gestuurd te zijn door een collega. Ik zou een vraag over "bier" hebben. Ik leg hem uit dat ik al een maand of 2 op zoek ben naar een vaatje Brand bier voor mijn Beertender, dat mijn vraag hierover al een keer of vijf is doorgegeven door allerhande vakkenvullend personeel, dat ik het nu zo’n beetje wel gehad heb en dus op weg ben naar de Konmar.

Met een stoïcijnse blik evalueert de  "…. manager" de inhoud van mijn mandje: halve liter vers vruchtensap, biologische melk, filet American, beetje rood vlees, wat verse kruiden. Blijkbaar voldoe ik hier aan een type klant dat ze willen behouden en dus trekt de man een heus notitieblok. Lang niet meer gezien, maar je kent ze wel: A6, ringbandje, potlood-met touwtje. Hij noteert mijn verzoek en telefoonnummmer: "We gaan het regelen en bellen u!"

Sportief natuurlijk, maar niet geheel de reactie die ik had verwacht en dus stel ik het anders: "Aangezien ik hier 3 x per week kom, is het misschien zinvoller om er gewoon voor te zorgen dat ik zo’n vaatje donderdag mee kan nemen. Heeft u vier werkdagen."

Nou, dat kon hij niet toezeggen, maar met een beetje geduld zou alles voor elkaar komen. Natuurlijk kan ik het daar weer niet mee eens zijn, want ik wacht al 2 maanden en heb het al 5 keer gemeld. "We hebben het over bier, niet over nucleaire centrifuges. Voor vage beloften hebben we binnenkort de gemeenteraadsverkiezingen, nu graag concreet!"

Maar dat wordt het nooit en dus wordt het tijd om een andere super op te zoeken.

Comments are closed.