Berlijn jaren ’30, live in Amsterdam

Reacties uitgeschakeld voor Berlijn jaren ’30, live in Amsterdam
februari 24th, 2006 Permalink

Cabaret_amsterdam
De Kit Kat Klub om precies te zijn en dan hebben we het inderdaad over de musical Cabaret in Carré. Het is de transitie van het losbandige Berlijn, waar het altijd feest is, naar een stad die te maken krijgt met de keiharde realiteit van dat moment: de opkomst van de Nazi’s.

Nederlands mooiste toneelzaal is voor de gelegenheid volledig omgebouwd tot nachtclub. Niet de bekende rijen stoelen, maar losse tafeltjes met rode lampjes. Het exotisch geklede bedienend personeel maakt het plaatje af.

Cabaret is een grote voorstelling uit de Van den Ende stal. Dat betekent dus dat er kosten noch moeite zijn gespaard om het af te maken. De line up is volgens traditioneel Van den Ende recept: een aantal grote namen (Pia Douwes, Anne-Wil Blankers), een bijzondere keuze (Chris Tates als Bradshaw) en veel jong talent. De show is zeer dynamisch waarbij de Emcee (Ara Halici) je meeneemt van stuk naar stuk.

De voorstelling kent veel zang en dans van schaars geklede dames (het is een nachtclub, weet je nog!), waarbij ook de orkestbezetting lekker meedoet. De show is groots en dat geldt dan met name voor muziek, spel, dans en verlichting. Qua zang valt het tegen. Blankers is geen zangeres, bij Tates merk je dat het zijn eerste musical is en ook Douwes haalt haar niveau niet. Het ijzersterke optreden van Halici doet je dat echter snel vergeten. Daarbij geholpen door de hele entourage die echt super is.

We hadden een geweldige avond, die begon met dinner op de 4e verdieping van Carré (uitkijkend over Amsterdam) en naadloos doorliep in de voorstelling. Dank je wel Zoranet!

Comments are closed.