Toch maar even niet bouwen

Reacties uitgeschakeld voor Toch maar even niet bouwen
februari 26th, 2006 Permalink

Je kent ze wel: van die ambitieuze gemeentebesturen die niets anders willen doen dan breken en bouwen. De gemeente waar ik woon (Zwolle) kent ook zo’n bestuur en dat mocht ik aan de lijve ondervinden toen ik op uitnodiging van dat bestuur een rondrit door de stad maakte. Zo’n beetje de halve stad mag van dit college plat en het resterende groen wordt volgebouwd. Wonderbaarlijk, zeker wanneer je je realiseert dat er tenminste één coalitiepartij geen warm voorstander is van bouwen: De Groenen/Groenlinks.

Zij behaalden vier jaar geleden een monsteroverwinning met hun verzet tegen het bebouwen van het groene gebied rond de historische boerderij De Oude Mars. Na de verkiezingen werd Groenlinks wethouder Peter Pot als overwinnaar verantwoordelijk gemaakt voor dat prachtige stukje Zwolle. Een beter bewaker kun je niet wensen natuurlijk denk je dan. Maar de werkelijkheid is een andere, want onder bewind van deze Groene wethouder is er alsnog besloten de boel geheel te bebouwen. Pot slikte de nederlaag, bleef lekker op het pluche zitten en naaide daarmee iedereen die voor de oude Mars op Groenlinks/De Groenen gestemd heeft. Rukker.

In de categorie "hou een politicus aan zijn toezegging" gaat over vier jaar de komende campagne vallen. Let op mijn woorden. De VVD in Zwolle noemt namelijk man en paard in zijn campagne en schuwt politiek geneuzel. U wilt groene wijken, dan kiest u VVD! Dat zijn een paar serieuze toezeggingen Piet :)

Comments are closed.