Wat is wijsheid?

Reacties uitgeschakeld voor Wat is wijsheid?
februari 28th, 2006 Permalink

Het is het thema van de voorstelling Hamlet & Getrude, gemaakt door The Glasshouse. Volgens de folder een heroïsch en hilarisch gevecht tussen beeldend kunstenaar Cees Krijnen, zijn loyaliteit aan zijn moeder en het grote verraad.

In werkelijkheid kijk je naar een stuk waarin Krijnen zichzelf speelt. Dat doet hij zeker niet onaardig, waardoor het nu en dan best leuk is. Zeker omdat zijn geïmproviseer zijn medespelers meerdere malen echt van hun stuk brengt. Zijn persoonlijkheid heeft echter te weinig diepgang om leuk te blijven. Reeds in het nagesprek kwam hij mijn strot uit.

Ook zijn medespelers maken de show niet. Zijn (echte) moeder heeft serieus problemen om op toneel over te komen. Teksten komen er niet goed uit en ze is bij vlagen zoekende naar de juiste houding. Psycholoog van Tilburg blijkt in het dagelijks leven … Psycholoog. Laten we hopen dat hij dat beter doet dan acteren.

Rest mij invulling te geven aan het thema van de voorstelling: wat is wijsheid? Wat dacht je van die Euro 12,- per kaartje in de knip te houden, of die uit te geven aan een goed glas bier in een bruin café en dan gewoon een gesprek beginnen met de figuur op die andere kruk.

Comments are closed.